Nieuws, 8 oktober 2022

TAKE ON ME (demo uit 1989) blijkt tóch als single uitgebracht te zijn!

In 1989 heb ik ooit een demo bij Peter ‘Hithouse’ Slaghuis ingezongen met de titel TAKE ON ME.

Het was de bedoeling dat dit uiteindelijk op single zou worden uitgebracht, áls ik ‘ja’ had gezegd om als gastzanger van zijn project HITHOUSE mee te gaan op een uitgebreide internationale toernee….

Na lang twijfelen heb ik uiteindelijk ‘nee’ gezegd tegen dit aanbod en we gingen ieder onze weg… 

2 jaar later wordt ik op 5 september 1991 opgeschrikt door het verschrikkelijke nieuws dat Peter na een optreden was verongelukt met zijn auto op weg naar huis… 

Nu, 33 jaar later (!), hoor ik bij toeval via DJ/remixer Jerry ‘J’ Beke dat ‘Take One Me’ in 1990 is uitgebracht onder een andere titel THE RIGHT TIME  en is ingezongen door de Vlaamse zanger Ingnace Baert.

Ik ben compleet verrast! Wat ontzettend leuk om te horen dat er tóch ooit een single van is uitgebracht. Het refrein is wel aangepast wat ik persoonlijk best jammer vindt omdat voor mijn gevoel dit in de oorspronkelijke demo van Take On Me aanstekelijker was en meer bleef hangen. Neemt niet weg dat ik erg enthousiast ben over deze ontdekking!

Uiteraard ben ik direct op zoek gegaan naar de 7″ single en de 12″ versie. Het is gelukt om beiden alsnog vanuit België in mijn bezit te krijgen! Heel gek om dit nummer nu te horen met een andere zanger maar ontzettend leuk!! Nou ja, voor mij dan 🙂

Ik zou zeggen, als je het leuk vindt, beluister ze beiden en zoek de verschillen!

TAKE ON ME (demo ingezongen door Rob Koning – 1989)
THE RIGHT TIME (single ingezongen door Ignace Beart – 1990)