Rob Koning Logo

DISCOGRAPHY

TAKE ON ME (demo-opname)

Demo-opname TAKE ON ME: 1989 / Releasedatum single THE RIGHT TIME: 1991

TAKE ON ME (demo ingezongen door Rob Koning – 1989)
THE RIGHT TIME (single ingezongen door Ignace Beart – 1990)

TRACK (demo)
Take On Me

© 1989 Gecomponeerd & geproduceerd door Peter Slaghuis voor ‘Hithouse Records’.
Alle rechten m.b.t. deze demo-opname zijn in handen van de nabestaanden van Peter Slaghuis.
Opgenomen november 1989 in de studio van Peter Slaghuis thuis in Appeltern.


HET VERHAAL ACHTER DEZE DEMO OPNAME (uit de biografie 1984-1989)
Manager Jeffrey van SCORPIO AGENCY neemt contact met mij op met de vraag of ik zou willen samenwerken met PETER ‘HITHOUSE’ SLAGHUIS !
Peter zoekt namelijk een zanger om zijn nieuwe single in te zingen en Jeffrey denkt dat ik daar de geschikte persoon voor ben!
Ik voel me enorm vereerd want Peter Slaghuis was naast Ben Liebrand in de jaren ’80 een enorm succesvolle DJ/Remixer die o.a. allerlei remixes maakte van grote artiesten in binnen- en buitenland. Voor o.a. RICHENEL remixte hij de grote hit ‘Temptation’.
In overleg met Peter besluiten we dit onder de naam ‘HITHOUSE featuring JERMEMO’ te doen (omdat ik in die periode onder de naam JEREMO bezig was).

Met zijn eigen project HITHOUSE scoorde hij grote internationale hits met “Jack To The Sound Of The Underground” & “Move Your Feet To The Rhythm Of The Beat”.  Ik kwam onder contract te staan van Scorpio Agency en Jeffrey zou mijn vaste manager blijven.

Ik kreeg een demo-versie opgestuurd van het nummer TAKE ON ME en ben eind 1989 met trein afgereisd naar het plaatsje Wijchen waar hij mij van het station afhaalde met een  flitsende rode sportwagen en reden naar zijn ‘studio aan huis’ in Appeltern. Peter bleek een ontzettende aardige jongen die een aanstekelijk enthousiasme had waardoor ik mij gelukkig al snel op mijn gemak voelde. Ik heb de single ingezongen en hij was erg tevreden. Hij vroeg of ik er wat voor voelde om als lead- en backing vocalist mee te gaan reizen op de tournee die hij aan het voorbereiden was. Hij wilde dan eerst nog een aantal nummers opnemen. Er zouden ook gast-zangeressen mee gaan die ook nummers hadden ingezongen. Ik was overdonderd en moest daar even goed over nadenken. Dit was dus écht een enorme kans maar het betekende wel een internationale tournee waarbij ik maanden van huis zou zijn. Ik had een relatie en een vaste baan en twijfelde enorm.
Het is misschien heel stom geweest maar ik heb het niet gedaan. De angst die in mij zat dat ik het misschien helemaal niet leuk zou vinden maakte dat ik bleef twijfelen. Daarnaast was de vastigheid van mijn baan én mijn relatie het belangrijkste om dit niet te doen. Uiteindelijk is het dus bij de demo-opname gebleven van ‘Take On Me’.

Later, op 5 september 1991, zie ik op TV het verschrikkelijke nieuws dat Peter na een optreden, onderweg naar huis, met zijn auto een auto-ongeluk heeft gehad en overleden was. Ik was verbijsterd en geschokt. Zo’n ontzettende aardige gozer en nog zo enorm jong….maar 30 jaar.
Voor mij was de samenwerking een onvergetelijke ervaring met een toffe gozer.

Pas in 2022 kwam ik er via DJ Jerry “J” Beke achter dat TAKE ON ME in 1990 uiteindelijk tóch op single is uitgebracht met een andere zanger én een nieuwe titel!
Het nummer is vooral in het refrein aangepast en heeft de titel THE RIGHT TIME gekregen en is door de Belgische zanger Ignace Baert ingezongen.