Rob Koning Logo

2000
Zelfstudie HTML (websites bouwen)
Het grafisch ontwerpen was inmiddels steeds meer, naast de muziek, een belangrijke plaats gaan innemen in mijn leventje doordat ik mij steeds verder ging verdiepen in de programma’s van Adobe ‘Photoshop’ & ‘Illustrator’. Dat ontwikkelde zich uiteindelijk écht tot een nieuwe passie waarin ik mij helemaal kon uitleven. Ontwerpen, tekenen, bedenken van nieuwe dingen komt al uit mijn jeugd en de computer met alle mogelijkheden was natuurlijk fantastisch om veel verder te kunnen gaan.

Een vriend van ons, Bob Gulien, stimuleerde mij echter om een stap verder te gaan en eens na te gaan denken om ook websites te gaan bouwen. Hij gaf mij allerlei boeken en tips om óók daar eens in te duiken. Ik twijfelde daar in eerste instantie nog erg aan omdat de programmeertaal HTML niet de gemakkelijkste materie is, en ik mij afvroeg of ik daar wel geschikt voor was.
Na de boeken eens goed bekeken te hebben bevestigde dat mijn gevoel en ik was ervan overtuigd dat ik gewoon maar lekker moest blijven ontwerpen, beetje muziek maken, en ‘deze nieuwe wereld’ aan anderen over moest laten…

Tegenwoordig bestaan er natuurlijk allerlei ‘website-bouw’ programma’s voor iedere leek en kan werkelijk iedereen op een heel gemakkelijke manier een site bouwen zonder enige voorkennis te hebben van de programmeertalen erachter, HTML, JAVA, PHP, etc.
Toch bleef het ‘aan mij knagen’ en dus stortte ik mij toch in de ‘nerd-wereld’ van weleer; studeren met taaie, saaie en zeer technische programmeertaal!
Bob Gulien voelde blijkbaar aan dat dit voor mij een nieuwe creatieve fase zou kunnen betekenen want na enige tijd kwam ik werkelijk om in de opdrachten en ontwikkelde mij steeds verder. Daar ben ik hem eeuwig dan voor! Het bleek uiteindelijk zo ontzettend leuk te zijn om websites te gaan bouwen!

2000
THE GREEN CIRCLE  – een nieuw muziek project
Begin 2000 heb ik het muzikale studio-project THE GREEN CIRCLE opgestart. Dit was het vervolg op de EP ‘BACK TO THE RAINBOW’ wat ik in 1998 heb gemaakt. Dit keer heb ik o.a. samen gewerkt met remixer Jerry ‘J’ Beke en banjospeler Mark van der Heert. Ik heb eerst de single ‘And The Child Believes’ opgenomen en daarna ‘The Promo CD’. Beiden heb ik in eigen beheer uitgebracht.

2001
THE GREEN CIRCLE  –  de single ‘And The Child Believes’
Tussen 2000 en 2001 heb ik vooral gewerkt aan het componeren van nieuwe nummers. Het nummer ‘And The Child Believes’ was één van de songs die ik als een soort promo-single in gedachten had. Via via kwam ik in contact met remixer Jerry ‘J’ Beke uit Rotterdam die ik een demo-versie had opgestuurd van deze song. Hij wilde er graag een remix-versie van maken!

Dat was natuurlijk helemaal te gek! Na een eerste ruwe versie van zijn kant wilde ik er toch nog wat meer aan toevoegen en zo ontstond er een uitwisseling waar uiteindelijk de remix-versie ‘JBRK Club Remix Version‘ uit voort kwam als een zogenaamde B-kant van de single.
Daarna heb ik een CD-hoes ontworpen en heb de single-CD in eigen beheer uitgebracht. Ook heb ik de CD naar allerlei platenmaatschappijen gestuurd in de hoop dat daar iets uit voort zou komen. Tot mijn stomme verbazing was platenmaatschappij Roadrunner Records geïnteresseerd!

2001
De besprekingen met platenmaatschappij ROADRUNNER RECORDS
Naar aanleiding van de demo die ik had opgestuurd werd ik uitgenodigd op het kantoor van Roadrunner Records in Hilversum. Een demo ‘veilig’ via de post opsturen en thuis afwachten is heel wat makkelijker dan ‘met de billen bloot’ aan een grote tafel zitten tegenover de ‘grote platenbonzen’ terwijl ze jouw songs zwijgend beluisteren. Ze waren in ieder geval positief over het hoesontwerp wat mij al een wat rustiger gevoel gaf.

De 2 versies van ‘And The Child Believes’ werden afgedraaid terwijl ik daar dus aan de tafel zat. Dat ‘ongemakkelijke gevoel’ vergeet in nooit meer :-).

Over de remix-club-versie van ‘And The Child Believes’ waren ze niet tevreden en gaven direct aan er een nieuwe versie van te willen maken met andere producers. Na een week of twee werd ik gebeld en kreeg te horen dat ze zeker potentie zagen in de songs maar deze wel beiden opnieuw wilden herschrijven en remixen. In eerste instantie was ik heel enthousiast want ze zagen er tenminste iets in! Zij zouden aan de slag gaan en mij opnieuw uitnodigen. Ik leek te zweven van geluk….

Het bleek al snel dat ik niet betrokken werd bij het herschrijven van de nummers terwijl ik dacht dat er een soort samenwerking zou worden opgestart. Waarschijnlijk heb ik in mijn enthousiasme niet goed geluisterd naar wat er nu precies aan de telefoon werd gezegd… Dit gaf mij het gevoel dat ik ‘aan de zijlijn stond’ en geen grip meer had op ‘mijn kindje’ (want zo voelde dat toch wel een beetje). Toen ik uiteindelijk een ruwe versie hoorde was er weinig over van mijn bedoelingen met dit nummer. Ook wilde ze uiteindelijk toch een meer commercieel CD hoes ontwerp ondanks het feit dat ze wel onder de indruk waren van mijn eigen hoes-ontwerp.

Ik begreep er niets meer van en dat gaf me een enorm rot gevoel. Nu ben ik een persoon die op dit gebied weinig concessies wil doen omdat het wel ‘mijn’ ding moet blijven. Ik had tenslotte de nummers zelf geschreven en was er best trots op. Daarnaast was ik ook trots op het hoesontwerp en kreeg nu het gevoel dat het volledige product uit mijn handen werd genomen. Het gehele creatieve ‘ei’ wat ik had gelegd was ineens opgelost in het niets. Misschien arrogant en dom, maar door mijn vastberadenheid én koppigheid is uiteindelijk de gehele samenwerking verbroken want ik kon mij écht niet vinden in de manier waarop het product zou worden aangepast. En toen zat ik weer thuis met een enorm kater-gevoel……

Achteraf gezien was het misschien niet goed genoeg om commercieel iets mee te doen en had ik mee moeten gaan met de ideeën van Roadrunner Records om in ieder geval ‘binnen te zijn’ en had dit misschien een serieuze opstart kunnen zijn voor mijn project The Green Circle.
Misschien niet zo verstandig, maar aan de andere kant blijf ik erbij dat iets ‘tegen mijn gevoel in doen’ ook niet werkt. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Dat is dan ook de rode draad die er vaker voor heeft gezorgd dat ik bepaalde ‘kansen’ heb laten liggen omdat het niet goed voelde. En dan gooi ik de handdoek in de ring en vertrek…

Al met al ben ik nog steeds erg trots op deze CD single en zie ik het als een mooi product wat af is.  De combinatie van het nummer, het proces van het schrijven, opnemen, remixen en afronden heeft mij zoveel voldoening gegeven. Daarnaast het creatieve ontwerpen van zo’n CD hoes is voor mij de kers op de taart. Ik liet mij niet uit het veld slaan en ging door om te gaan werken aan de EP THE PROMO CD.

2001
THE GREEN CIRCLE – EP ‘The Promo CD’
Na de teleurstellende breuk met Roadrunner Records gaf ik de moed niet op en ging door met het componeren van nieuwe songs. Dat was een fantastische intense periode waarin ik mij soms uren en uren opsloot in mijn studio thuis en volledig los ging op de ideeën die al jaren in mijn hoofd zaten. Ik at amper, had geen besef van tijd en kon werkelijk helemaal ‘van de wereld zijn’ in mijn studiootje.

Hier is uiteindelijk het mini-album (EP) THE PROMO CD uit voort gekomen.

Uiteraard leefde ik mij weer helemaal uit op een hoes-ontwerp en gebruikte één foto van mijzelf op verschillende manieren. Mijn partner Arie Vree heeft de betreffende foto’s gemaakt. Ik was, én ben nog steeds, enorm trots op het resultaat. Opnieuw deed ik een gooi naar succes en stuurde, nadat ik er een stuk of 50 had laten drukken, wederom een hele berg de wereld in. Alle grote platenmaatschappijen, producers en uitgeverijen moeten een CD van mij op de mat hebben gevonden. Maar helaas er kwam geen enkele positieve reactie uit voort….

Zoals ik al eerder heb geschreven, het is misschien niet commercieel genoeg, te experimenteel, of gewoon super slecht :-). En toch blijf ik erbij dat het één van de hoogtepunten is in alles wat ik heb gedaan op het gebied van muziek. Het hele proces heeft mij enorm veel plezier gegeven, en eindelijk had ik het gevoel dat ik iets had gemaakt wat helemaal mijn ding was.
Ja hoor, en wederom ging ik verder met schrijven van nummers voor een compleet album waarvan ik de titel al in mijn hoofd had BACK WITH A HEART.

2002
Het album BACK WITH HEART / het einde van de muziekpassie
Middenin het proces van het schrijven, componeren en opnemen ging ik ook alvast een CD-hoes ontwerpen. Alles dwars door elkaar heen. Wederom gebruikte ik foto’s die door Arie van mij waren gemaakt voor de hoes wat mooi aansloot bij de single en EP hoezen die ik eerder had gemaakt.
De titel BACK WITH A HEART heeft een dubbele betekenis: de titel betekent natuurlijk “Terug met een hart”.

De foto op de hoes laat echter de andere vertaling ervan zien, nl. “een rug met een hart”…. vond ik wel leuk 🙂 Een aantal nummers waren al in een vergevorderd stadium en ik stond op het punt om een samenwerking aan te gaan met een producer van de Polderwegstudio’s in Amsterdam Oost….maar toen…

Toen sloeg plots het noodlot toe….
Mijn partner Arie was al een aantal jaar ernstig ziek en overleed op 12 juni 2002 aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Hierdoor is er abrupt een einde gekomen aan mijn muzikale avontuur en viel ik in een behoorlijk zwart gat.  Jarenlang heb ik niets meer met muziek gedaan. Het gevoel was weg, de energie en inspiratie. Ik stortte mij op mijn werk als administratief medewerker op de Hotelschool en richtte mij op onze lieve hond Max

2003
Een inspiratieloos jaar
Heel 2003 is er niets te melden op het gebied van muziek of wat dan ook. Ik had alles aan de kant gegooid en niets gedaan op enig creatief gebied. Alle focus lag op het her-vinden van mijn leven in mijn eentje mét mijn lieve hond Max. Hij is degene die mij door een moeilijke periode heen sleepte en ervoor zorgde dat ik er op uit ging. Een hond nemen is de allerbeste beslissing geweest in mijn leven. Daarom een foto van mijn ontzettend lieve hond Max die ik ruim 16 jaar in mijn leven heb mogen hebben. Nooit meer een leven zonder honden!

2004
Cursussen webdesign Dreamweaver & Flash
Langzamerhand heb ik de draad weer opgepakt van het grafisch ontwerpen en het mij verder verdiepen in het bouwen van websites. Doordat ik via via steeds meer gevraagd wordt voor het ontwerpen van wat logo’s en flyers besluit ik om de domeinnaam ROBKONING.NL vast te laten leggen en een eerste website te gaan bouwen om een portfolio online te kunnen tonen. Al snel merkte ik dat er een gebrek aan kennis was voor het bouwen van een degelijke website. De HTML taal had ik inmiddels wel in de vingers maar ik wilde meer.

Ik had een grafische vormgeving in gedachten maar kon dit niet tot uiting brengen in de vorm van een website.
Halverwege 2004 ben ik daarom gestart met de cursus Dreamweaver Webdesign van Macromedia (wat later werd overgenomen door Adobe) en schaf het pakket aan.

Ik stortte mij volledig op deze ‘nieuwe wereld’ en raakte ook hier helemaal enthousiast over. Er ging weer een nieuwe wereld voor mij open en kon helemaal los gaan! Ik besluit om ook een cursus Flash te gaan volgen waardoor ik ook de ‘animatietechnieken’ leer die in die tijd veelvuldig werden gebruikt binnen websites. Ik bouw de ene na de andere offline-website totdat ik tevreden ben. Uiteindelijk komt dan mijn eerste eigen website online onder deze domeinnaam ROBKONING.NL en ben natuurlijk enorm trots!

Inmiddels is de muziek geheel op de achtergrond geraakt en focus ik mij op het grafisch vormgeven en het bouwen van websites. Hierin kon ik mijn creativiteit helemaal tot zijn recht laten komen. Als kind was ik al aan het tekenen en ontwerpen. Nu kon ik écht d.m.v. professionele PC-programma’s aan de slag.

2005
CD hoesontwerp voor punkband CRUNGE
Via via kom ik in contact met een Amsterdams punkbandje CRUNGE wat bezig is met de opnamen van een eerste CD in de Polderweg studio’s. Ze gaan de CD in eigen beheer uitbrengen en zoeken een grafisch ontwerper. Nadat ik het e.e.a. heb laten zien van allerlei grafisch werk word ik gevraagd om de CD hoes te ontwerpen! Dit is de eerste échte serieuze opdracht en ik ben natuurlijk ontzettend blij

Nadat ik samen met de leadzanger Mike van Weerd overleg heb gehad over wat zij willen ga ik aan de slag. De titel van het album wordt ‘Flowers For Junky’.
Ik krijg een foto mee van de leadzanger en mag dan verder mijn eigen fantasie gebruiken voor een ontwerp.
Na wat proefontwerpen zijn ze helemaal tevreden en is mijn allereerste CD hoes ontwerp een feit! Ik ben natuurlijk apetrots om uiteindelijk een CD in handen te hebben waarvan ik zelf de hoes heb mogen ontwerpen… Het blijkt het begin te zijn van een grote stroom van allerlei grafische opdrachten waar ik enorm veel plezier aan beleef.

2005
De succesvolle opstart van de website DENEDERLANDSESPEELFILM.NL
Nu ik mijzelf steeds meer aan het ontwikkelen ben met het bouwen van websites besluit ik om een andere passie te combineren. Vanaf mijn jeugd heb ik iets met de Nederlandse Speelfilm. Door het figureren in allerlei Nederlandse films is dat alleen maar groter geworden. Ik wilde daar ‘iets’ mee en dus besluit ik om een Nederlandse Speelfilm Website te gaan bouwen wat dé plek op het Internet moet gaan worden om alles over de Nederlandse Film samen te laten komen. Een soort database met allemaal filmpagina’s, nieuws, foto’s etc.

Dat was een gigantische klus natuurlijk, maar het zat in mijn kop en het moest er uit, dus ging ik aan de slag.
Ik wilde de Nederlandse Film beschrijven vanaf de allereerste film “Gestoorde Hengelaar” uit 1896…. Maar hoe doe je dat en hoe kom je aan alle informatie? Ik besluit om alle belangrijke Nederlandse Filmproducten aan te schrijven en leg uit wat mijn plan is mét de vraag of zij mij willen helpen. Ik kom zelfs achter de contactgegevens van een aantal grote Nederlandse actrices en acteurs. Ook daar neem ik gewoon contact mee op…

Het is werkelijk ongelofelijk maar ik krijg alleen maar positieve reacties en er wordt mij van alles opgestuurd! Zelfs WILLEKE VAN AMMELROOIJ, RENEE SOUTENDIJK en LINDA VAN DIJCK reageren op mijn e-mails en brieven en sturen mij van alles op! Echt enorm leuk en erg inspirerend om ermee door te gaan. Ik krijg werkelijk van allerlei kanten oude filmfoto’s, persmappen, scenario’s, ed., opgestuurd, maar ook krijg ik via via toegang tot mensen uit de filmwereld die ik nodig heb om de juiste volledige informatie compleet te krijgen.

Naar aanleiding van mijn schrijven word ik zelfs uitgenodigd door de grote filmproducent ROB HOUWER om langs te komen op zijn kantoor…. Ik wist écht niet wat mij overkwam, want plotseling zat aan tafel tegenover deze grote filmproducent en gingen er plotseling overal deuren voor me open binnen de Nederlandse Filmwereld! Rob Houwer vond mijn idee om een Nederlandse Speelfilm Database Website te bouwen erg interessant en wilde best helpen. Dat was natuurlijk fantastisch! Er is zelfs even sprake van geweest dat we dit in een samenwerkingsverband gingen doen. Door tijdgebrek van zijn kant is dit wat op de lange baan geschoven en uiteindelijk (helaas!) nooit van de grond gekomen.
Hij bracht mij echter wel in contact met de directeur van het NFC (Nederlandse Federatie voor Cinematografie) omdat ik dáár waarschijnlijk alle informatie kon krijgen die ik nodig had. Dat was natuurlijk erg aardig.
De destijdse directeur van het NFC (zijn naam ben ik helaas kwijt, zijn voornaam was in ieder geval Jan) was ook enthousiast over mijn idee en nam me mee naar de kelder van het gebouw waar deze organisatie gevestigd was. Ik kwam in een ruimte terecht van een gigantisch archief met allerlei persmappen en enorm veel fotomateriaal afkomstig uit de Nederlandse Filmwereld… Hij zei “ga je gang, je mag zo vaak komen als je wilt. Hier kun je alles vinden wat je nodig hebt. Als er dubbele foto’s te vinden zijn mag je die hebben en meenemen. Als er maar 1 foto is van bv een set-foto moeten we die even voor je inscannen”. Ik werd natuurlijk helemaal gek van geluk en was dus beland in de ‘snoepwinkel’ van de Nederlandse Film…. Je begrijpt, ik heb daar heel wat uren en dagen gezeten 🙂 Ik ging uiteindelijk iedere keer met bergen foto’s, persmappen en ander materiaal naar huis. Ik kreeg zelfs een heleboel unieke filmposters mee. Ik heb zelfs nu nog hele dozen vol op zolder met oude filmfoto’s, persmappen etc. uit de geschiedenis van de Nederlandse Film. Ben er trots op!

In het gesprek met deze directeur kwam naar voren dat hij ervan baalde dat hij nooit in het bezit was gekomen van de allereerste filmposter van SOLDAAT VAN ORANJE. Dat was blijkbaar een ‘Collectors Item’ en die poster had ik toevallig thuis op zolder hangen…. Omdat hij me verder op weg wilde helpen kreeg ik van hem een Excel bestand met alle relevante informatie over de Nederlandse Speelfilm vanaf 1896. Dat was natuurlijk hetgene wat ik nodig had om de website volledig te krijgen. Alle titels, namen, acteurs, releasedata, bezoekersaantallen etc. stonden er in. Wat was ik blij! Ik heb dan ook mijn poster van Soldaat van Oranje aan hem gegeven…. Dat was het minste wat ik heb kunnen doen om hem te bedanken.

Ik had nu enorm veel informatie om de website zo volledig mogelijk te maken. Nadat de website online kwam en dit in de Nederlandse Filmwereld opgemerkt werd ging de ‘sneeuwbal’ helemaal rollen en opende dit werkelijk alle deuren. Ik kwam op allerlei perslijsten te staan, kreeg uitnodigingen voor de grootste galapremières van de nieuwste films en kreeg zelfs perskaarten voor het jaarlijkse NEDERLANDS FILMFESTIVAL. Ik was met deze website op dat moment de enige in zijn vorm en kreeg dan ook regelmatig vragen en aanbiedingen voor samenwerkingen. Van allerlei filmproducenten kreeg ik ineens vanzelf alles opgestuurd als er een nieuwe film in ontwikkeling was en was dus constant op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de filmwereld. Helemaal te gek natuurlijk.
Mijn doel was (en is het eigenlijk nog steeds) om een samenwerking los te krijgen met het NEDERLANDS FILMFESTIVAL of een Filmproductiemaatschappij. Er is wel ooit sprake geweest van een mogelijke samenwerking met het NEDERLANDS FILMFESTIVAL alleen is het helaas nooit van de grond gekomen. Het lijkt mij nog steeds gaaf om samen te werken aan een Nederlandse Speelfilm database/website. Ik heb de hoop nog niet opgegeven. Het leuke is dat het NEDERLANDS FILMFESTIVAL jaren later toch zelf een soort filmdatabase ontwikkeld waardoor we een soort concurrenten waren geworden. Hoe grappig is dat?
In de loop der jaren zijn er inmiddels nog een aantal mensen opgestaan die ook een website hebben ontwikkeld over de Nederlandse Film en dat is alleen maar leuk natuurlijk.

De website is begin maart 2019 offline gegaan.

2006
Logo ontwerp voor TRADEMARK VISION
Het merkregisterbureau TRADEMARK VISION heeft een oproep geplaatst voor het ontwerpen van een logo voor hun bedrijf. Iedereen mag zijn/haar ontwerp insturen en dan is het afwachten… Na de sluitingsdatum word ik gebeld en blijk bij de laatste 3 ontwerpen te zitten van de ruim 200 inzendingen! Dat had ik natuurlijk helemaal niet verwacht en ben door het dolle heen. 

In een commissie zou bepaald worden welk ontwerp het definitief ging worden. Helaas is het mijn ontwerp uiteindelijk niet gekozen maar het feit dat ik zo ver ben gekomen stimuleerde mij natuurlijk enorm om verder te gaan in het grafisch ontwerpen.

2007
KONING ART PRODUCTIONS, de opstart naar een eigen bedrijfje
Nu ik steeds meer opdrachten krijg besluit ik om er ‘meer werk’ van te maken en start een bedrijfje op onder de naam KONING ART PRODUCTIONS. Ik plaats wat advertenties in kranten en verspreid de flyers bij allerlei clubhuizen, sportkantines, muziekstudio’s ed.

Vanaf dit moment gaat het helemaal los en krijgt de ene na de ander opdracht. Nooit verwacht dat ik het in de loop der jaren zo druk zou krijgen, maar zo ontzettend leuk en inspirerend!

2008
Prijsvraag Surfplank Ontwerp
Via een collega op mijn werk krijg ik de tip om mee doen aan een wedstrijd waarin je ontwerp moet maken voor een surfplank. Dit zijn de drie ontwerpen die ik heb aangeleverd. Ik ben het helaas niet geworden… Nee ik heb de drie surfplanken niet in de schuur staan.

2008
Website en logo ontwikkeld voor zanger RICHENEL
Ik kwam in 2008 in contact met de Nederlandse zanger RICHENEL die in de 1987 doorbrak met grote internationale hits zoals o.a. “Dance Around The World”, “Temptation” en “Don’t Save Your Love”. Inmiddels had hij al 5 studioalbums en vele singles op zijn naam staan en had in Europa een succesvolle carrière opgebouwd.

Ruim 20 jaar na deze succesvolle carrière was hij nu op zoek naar iemand die een nieuwe ‘jazzy’ website voor hem wilde ontwikkelen met daarbij een nieuw logo. Hij trad de laatste jaren met zijn nieuwe repertoire veelvuldig op in Spanje, Frankrijk en Italië waar hij nog steeds erg geliefd was. Ik vond het een enorme eer dat hij mij nu benaderde. Ik was een grote fan van hem in de jaren 80 en 90. Alle singles en albums had ik grijsgedraaid, was helemaal gek van zijn unieke stemgeluid, en nu nam hij dus contact met mij op? Hij bleek zelfs bij mij om de hoek te hebben gewoond in de Amsterdamse Jordaan…. Hoe gek kan het lopen….

Nu hij meer de jazz kant op ging wilde hij graag een website die ‘oudere look’ kreeg met een knipoog naar het rode van een bordeel…. dat laatste is geloof ik wel gelukt 🙂 De website was een enorme klus omdat hij het ook twee-talig wilde. Een website waar ik nog steeds trots op ben.
Uiteindelijk heb ik in de loop der jaren voor hem 3 verschillende websites, 2 logo’s en een CD hoes mogen ontwerpen en onderhoud ik zijn huidige website nog steeds.

2008
Website en logo ontwikkeld voor zangeres MORESTIEN
Via RICHENEL kwam ik in contact met de Amsterdamse zangeres MORESTIEN. Zij zocht iemand voor het ontwikkelen van een  website. Naast haar website heb ik ook een nieuw artiestenlogo ontworpen en een grote collectie foto’s bewerkt uit de fotoreportage die zij speciaal voor de website had laten maken.

2009
CD hoesontwerp voor zanger RICHENEL
Zanger RICHENEL richtte zich dus meer op de ‘jazz’ kant en had inmiddels  een drietal demo’s “Body & Soul”, “Love for Sale” en “Great Big City” opgenomen ter promotie. Hij vroeg mij om een CD hoes voor hem te ontwerpen.
Nadat de CD hoes af was heb ik nog meegeholpen met de verspreiding van de CD onder allerlei clubs om zo meer optredens voor hem te genereren.

Dat resulteerde in een aantal optreden in Club Dauphine in Amsterdam waar ik o.a. in contact kwam met LEONA PHILIPPO die later in 2012 The Voice Of Holland won. Zij zocht ook iemand voor een website. Helaas is dat nooit van de grond gekomen. Ze had toen net haar 1e album “Strut It” uit maar de platenmaatschappij wilde het ontwerpen van een website in eigen beheer gaan doen. Erg jammer natuurlijk, maar aan dit contact met haar heb ik een erg leuke herinnering overgehouden, wat een fantastische leuke meid is dat!

Uiteindelijk ben ik met RICHENEL nog naar een aantal optredens geweest om e.e.a. te promoten. Helaas is een écht jazz-album altijd uitgebleven wat eeuwig zonde is aangezien hij een fantastische zanger was, én is, met een échte jazz-stem.

2009
Website ontwikkeld voor ZWANGER IN STIJL
Voor de zwangerschapskleding van de merken SARA en MENONOVE heb ik een website ontwikkeld. Een oud collega van me, Elles Middel, beheerde destijds de verkooppunten voor deze merken en vroeg mij een site te bouwen onder de naam ZWAGER IN STIJL.

2009
Website ontwikkeld voor de ACTEER ACADEMIE AMSTERDAM
Halverwege 2009 wordt ik benaderd door docente Suzanne van der Moore van de Amsterdamse Acteer Academie. Zij zoekt iemand die een uitgebreide website wil ontwikkelen. Dat resulteert uiteindelijk in een behoorlijk intensieve samenwerking met haardie precies weet wat ze wil qua vormgeving voor de website. Het voordeel was dat ik nu zelf niets hoefde te bedenken.

Dit was de eerste keer dat ik écht een opdracht kreeg van iemand die zelf een ‘beeld’ in het hoofd had. Dat was een enorme uitdaging voor me. Het vormgeven van een ontwerp wat iemand anders in zijn/haar hoofd heeft zitten is natuurlijk veel moeilijker dan dat je de zelf vrije hand krijgt. Dit kwam mij echter later enorm van pas aangezien ik vaker voor dit soort opdrachten kwam te staan.
We hebben samen avonden en nachten (!) lang aan de ontwikkeling van deze website gewerkt, net zolang tot zij echt tevreden was. Het was een zware periode maar enorm leerzaam. Ik kijk terug op een hele leuke samenwerking waardoor ik nog langere tijd een erg leuk contact met Suzanne heb gehad. Het was een grote uitdaging waar ik best trots op ben.

2009
Website en logo ontwikkeld voor zangpedagoog/zanger ALBERTO TER DOEST
Via Alberto ter Doest ben ik aanbevolen bij de Stichting Stem Training Onderzoek. Zij waren op zoek naar iemand die een website kon ontwikkelen waar het gehele cursus- en opleidingen aanbod van de Stichting in werd verwerkt. Dat was nog een behoorde klus omdat er erg veel informatie in een (qua vormgeving) ‘kleine website’ moest worden gepropt. Uiteindelijk is dat na vele uren werk wel gelukt.

2009
Website en logo ontwikkeld voor Stichting Stem Training Onderzoek (SSTO)
Via Alberto ter Doest ben ik aanbevolen bij de Stichting Stem Training Onderzoek. Zij waren op zoek naar iemand die een website kon ontwikkelen waar het gehele cursus- en opleidingen aanbod van de Stichting in werd verwerkt. Dat was nog een behoorde klus omdat er erg veel informatie in een (qua vormgeving) ‘kleine website’ moest worden gepropt. Uiteindelijk is dat na vele uren werk wel gelukt.