BIOGRAFIE - periode 2020 - 2029

2020 (januari)
Lessen keyboard / piano spelen op de muziekschool / Noten leren lezen
Omdat ik mij wil verbeteren in het componeren van nieuwe muziek d.m.v. mijn keyboard ben ik gestart met een cursus op de Amsterdamse Muziekschool. Heel erg leuk om te doen en we maken gestaag vorderingen.
Daarnaast ben ik druk aan de slag gegaan met het leren lezen van het notenschrift in combinatie met het keyboardspelen. Ook dat wilde ik al jaren graag verbeteren maar daar kwam nooit iets van. Dat valt niet mee maar d.m.v. de pianolessen én Youtubefilmpjes, boeken etc. ben ik al een eindje op weg.

2020 (januari)
Cursus fotografie
Het fotograferen begin ik steeds leuker te vinden en dus koop ik eindelijke een echte professionele Canon Spiegelreflexcamera. Nu kan ik écht pas aan de slag en wil een andere droom, het maken van ‘portretfotografie’ uit laten komen. Ik duik er helemaal in en geef mij op voor een cursus fotografie in Amsterdam waar ik een aantal zondagen druk mee zal zijn.

2020 (14 februari)
Nieuwe track ‘Centre Of Gravity’ online
Na maanden van werken aan deze website, cursussen volgen, kerst, vakantie, fotografie heb ik eindelijk weer een nieuwe track af.
CENTRE OF GRAVITY is vanaf 14 februari te beluisteren op SOUNDCLOUD. Daarna volgden ook weer alle streamingdiensten zoals SPOTIFY, I-TUNES etc.

Er wordt erg positief gereageerd op dit nummer wat natuurlijk erg leuk is!
Remixer/DJ Frans Schutte wil er zelfs een remixversie van maken. Binnenkort gaat hij aan de slag. Helemaal te gek natuurlijk.

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA TE GAAN

2020 (20 maart)
De ‘Roswell Song’ JULY ’47 online
Het ‘Roswell UFO incident’ van 8 juli 1947 New Mexico heeft mij altijd enorm geïntrigeerd. Waar of niet?…..we zullen het nooit weten….

Geïnspireerd op deze gebeurtenis heb ik een nieuw nummer gemaakt met de titel ‘July ’47’. In deze song zitten o.a. originele Amerikaanse radio nieuwsmededelingen over dit gebeuren. Ik ben erg trots op het resultaat en blij om deze ‘de wereld in te slingeren’. Het 7e nummer is een feit!

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA TE GAAN

2020 (12 mei)
De remake van ‘Als De Dag Van Toen’ online
Ik was toe aan even iets anders en dus ben ik op dit moment wat oude demo’s uit de jaren 90 opnieuw aan het inzingen en re-produceren.
Even lekker weer ouderwets “back to the past”, zingen!

In 1996 heb ik deze demo al eens opgenomen en blijf dit een prachtig nummer vinden van de oorspronkelijke artiest Reinhard Mey.
De Belgische zanger Lieven Adams heeft dit nummer in 1994 als cover in een nieuw jasje uitgebracht en de B kant van zijn CD single was instrumentaal.
Dat was voor mij destijds de kans om het zelf (als een leuke demo) thuis in te gaan zingen in mijn home-studio.
Hans van Eijck was de producent en maakte er dus deze mooie versie van. De tekst heb ik destijds (gedeeltelijk) herschreven waardoor het voor mij ook meer persoonlijk werd.

Nu dus opnieuw ingezongen, gewoon voor de lol en zonder commerciële doeleinden.

HET VERLOOP….
Na het plaatsen van uitsluitend de hoes en een linkje op mijn facebook pagina gebeurt er iets wat ik helemaal niet verwacht….
Rudi, mijn partner, deelt het bericht op zijn FB pagina en plots gaat het als een speer en deelt men van alle kanten het bericht en krijg ik werkelijk van allerlei kanten zeer leuke reacties! Buren die plots berichten sturen, collega’s die appen, berichten via Soundcloud van wildvreemde mensen….
Binnen een paar uur is op Soundcloud het nummer al ruim 70 keer beluisterd en is het bericht op Facebook in 1 dag tijd ruim 500 (!!) keer bezocht.
BIZAR! Erg leuk om mee te maken op m’n ouwe dag, maar écht totaal onverwacht. Ik was gewoon leuk een oude demo’s aan het inzingen en dacht ‘ik pleur ‘m er ook ff op’….. met dit resultaat 🙂

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA TE GAAN

2020 (1 oktober)
MOVE online
In ‘corona-tijd’ hebben we tijd over. Tijd om na te denken, tijd om nieuwe dingen te creëren.
En dus hebben we weer eens nieuw nummertje volbracht met de titel ‘MOVE”.

Het kan (in mijn ogen) over een relatie gaan, het kan over de corona crisis gaan. Vorm zelf je mening zou ik zeggen!
Ik ben in ieder geval erg trots op het eindresultaat.
Het was een flinke klus waar ik lang aan heb gewerkt tot het moment dat ik écht tevreden was….

1 oktober is MOVE dan eindelijk online beschikbaar gekomen en ook weer te beluisteren via Soundcloud, Spotify etc.

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA TE GAAN

2020 (7 november)
MOVE ‘de video’ online
De laatste videoclip die ik heb gemaakt was voor de track ‘ONCE AGAIN’ welke in mei 2019 online kwam.
Omdat ik niet bij iedere track een videoclip maak heeft het even geduurd voordat ik er weer zin in had.

Voor MOVE ben ik de hele stad doorgereisd en heb allerlei video-opnamen gemaakt die ik gedeeltelijk ga gebruiken voor de clip.
Eindelijk, na weken van knippen, plakken, verwijderen, nieuwe opnamen toevoegen etc. is de clip dan eindelijk klaar!

De video wordt erg goed ontvangen! Ik krijg enorm veel leuke reacties op het resultaat en de clip word in 1 week al meer dan 200 keer bekeken !!
De vorige video’s die ik heb gemaakt hebben over dat aantal bijna een jaar gedaan. Bizar…..

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA VAN ‘MOVE’ TE GAAN

2020 (11 november)
ALS DE DAG VAN TOEN ‘de video’ online
Eigenlijk had ik deze video al direct samen met de release van het nummer online willen gooien maar door een technisch probleem met het videomontageprogramma lukte dit niet.

Nu is de video dan toch af!
Het is niet écht een videoclip maar een soort compilatie van allerlei oude promotie-foto’s uit de jaren 90. Deze foto’s zijn destijds gemaakt door mijn in 2002 overleden partner Arie Vree. Het is eigenlijk ook een beetje een ode aan hem. Mede door deze mooie foto’s heb ik van alles kunnen bereiken in de muziek.

Ik vind het zelf een mooie terugblik op vervlogen tijden en ben blij met het resultaat.

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA VAN ‘MOVE’ TE GAAN

2020 (14 november)
TIME WILL CHANGE ‘de video’ online
Ik heb besloten om voor alle tracks die ik heb uitgebracht sinds 2018 een videoclip te maken.
TIME WILL CHANGE was de eerste track die ik uit heb gebracht sinds een afwezigheid van ruim 15 jaar op het gebied van muziek maken.
Omdat ik in 2018 nog niet de mogelijkheid had om videoclips te maken ga ik nu dus achteraf de clips online zetten.

De reacties zijn weer positief en de clip is in 1 dag tijd al ruim 80 keer bekeken!
Maar nu weer even een time-out want 3 clips op een rij hebben heel wat werk en tijd gekost.

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA VAN ‘TIME WILL CHANGE’ TE GAAN

2020 (1 december)
Een verzameling van oude en nieuwe demo’s’
Ik ben bezig met het remasteren van wat oude demo’s, en zing soms een demo opnieuw in.
Om de boel een beetje bij elkaar te brengen heb ik op Soundcloud de songs bij elkaar in het ‘album’ DEMO SESSIES gezet.
In de loop der tijd zal ik er nog een paar bij gaan zetten.

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA VAN ‘DEMO SESSIES’ TE GAAN

2021 (12 februari)
Een remake van ‘On The Outside’ uit 1994 mét videclip
In 1994 had ik een demo versie in eigen beheer opgenomen van ‘On The Outside’ van de zanger Roch Voisine, die hiermee een grote hit had in 1990.
Mijn ouders waren er helemaal lyrisch over en wilden beiden dit ‘ooit’ op hun beider crematie hebben gedraaid.

In 1996 is mijn moeder overleden en dus zat ik daar tijdens de plechtigheid in de aula naar mijzelf te luisteren …. een bizarre ervaring.
De kwaliteit van de demo heb ik nooit echt goed gevonden en dus heb ik besloten om het opnieuw in te zingen.

Ik heb geprobeerd om toestemming te verkrijgen om dit écht als single te mogen uitbrengen maar op de één of andere manier lukt het niet om met de juiste rechthebbenden contact te leggen. Dus voorlopig gewoon als nummer op Soudcloud, maar helaas dus voorlopig niet op Spotify ed.

Voor deze ‘2021’ versie van “On The Outside” heb ik tevens een videoclip gemaakt waar ik erg trots op ben.

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA VAN ‘ON THE OUTSIDE’ TE GAAN

2021 (16 februari)
Succesvolle release van ON THE OUTSIDE!

Op 12 februari had ik ON THE OUTSIDE online gezet op YouTube en SoundCloud.
De vele positieve reacties die ik heb mogen ontvangen via social media, apps, telefoon etc. waren hartverwarmend! Dit had ik écht niet verwacht….
De video was op YouTube al binnen 4 dagen ruim 400 keer bekeken! En het aantal blijft dagelijks steeds verder oplopen…..echt ongelofelijk!
Op de één of andere manier is de video in het buitenland ook ‘opgepikt’ want ik krijg veel likes op facebook via buitenlandse personen.
Op Soundcloud stond de teller na 4 dagen inmiddels op 75 en ook hier loopt het verder per dag op.

Deze song heeft voor mij een speciale betekenis aangezien dit het zogenaamde ‘crematie-nummer’ is van mijn beide ouders.
Het verhaal er achter kun je lezen op de info-pagina.
Ik ben in ieder geval blij, trots maar ook enorm verbaasd dat het zo uitpakt….

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA VAN ‘ON THE OUTSIDE’ TE GAAN

2021 (17 februari)
Nieuwe pagina FOTOGRAFIE toegevoegd aan de website

Omdat fotograferen ook een enorme passie is waar ik erg veel plezier aan beleef heb ik vandaag de pagina ‘Fotografie’ toegevoegd.
Binnenkort zal dit verder uitgebreid gaan worden met nog veel meer foto’s, maar dan onderverdeeld in verschillende categorieën.

Het plan is om binnenkort een (eenvoudige) fotostudio thuis op zolder te maken waardoor ik eindelijk de wens kan laten uitkomen om mij ook bezig te houden met portretfotografie en voedselfotografie.

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE ‘FOTOGRAFIE’ TE GAAN

2021 (20 februari)
We gaan drummen!

Eindelijk komt een langgekoesterde wens uit en ben ik dankzij mijn broer in het bezit van een elektronisch drumstel.
Waarom heb ik dat dan niet eerder gekocht? Dat vraag ik me nu ook af, maar ik ben het afgelopen jaar druk bezig geweest om mijn vaardigheden op de synthesizer te vergroten en daarnaast het notenschrift meer onder de knie te krijgen. Daarnaast ook nog starten met serieus drummen werd wat te veel aangezien ik ook nieuwe nummers wilde uitbrengen, demo’s, video’s.

Na de succesvolle release van ‘On The Outside’ neem ik even een time-out m.b.t. nieuwe nummers maken en ga ik starten met een online cursus drummen!

Als kind wilde ik al drummen en dus heb ik rond mijn 18e een drumstel gekocht en daar langere tijd flink mee geoefend, weliswaar in een garagebox in Amstelveen, maar toch, het is nooit uit mijn gedachten gegaan en nu is de tijd rijp!

Op zolder staat nu, naast de homestudio, ook een elektronisch drumstel wat helemaal te gek klinkt! Gestart met de cursus en we gaan ervoor. Ben helemaal blij en enthousiast!

Drumstel

2021 (6 maart)
Nieuwe pagina VORMGEVING toegevoegd aan de website

In de loop der jaren heb ik allerlei te gekke opdrachten mogen doen m.b.t. tot het ontwikkelen van websites, het ontwerpen van logo’s en andere dingen.
Om e.e.a. nu bij elkaar te zetten heb ik ook hier nu een nieuwe ‘vormgeving’ pagina voor aangemaakt.

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE ‘VORMGEVING’ TE GAAN

2021 (13 april)
Toegelaten tot DISCOGS.COM!

DISCOGS.COM is een giga database website waar alle (wereldwijde) releases op het gebied van vinyl en CD staan.
Eindelijk is het dan gelukt om ook toegelaten te worden tot DISCOGS! Dit is een website waar ik helemaal verslaafd aan ben omdat je daar werkelijk alles kunt vinden wat er wereldwijd op het gebied van muziek is uitgebracht op vinyl en CD. Maar dan ook écht alles!

Aangezien ik mijn muziek zonder label en onafhankelijk uitbreng, was het even lastig om dit voor elkaar te krijgen, maar eindelijk staat alles er (bijna) op!
Met alle foto’s, video’s en info. Helemaal te gek en trots om hier nu ook onderdeel van te mogen uitmaken!
Ik ben nog bezig om ook de CD producties er op te krijgen waar ik als sessiezanger aan mee heb gewerkt.

Via deze link kun je naar mijn profiel pagina gaan: https://www.discogs.com/artist/7286681-Rob-Koning

2021 (10 mei)
SLOWLY – remake uit 2001

In 2001 heb ik een nummer geschreven ‘Slowly’, welke uiteindelijk op de Promo CD stond van The Green Circle, het project waar ik destijds mee bezig was. Een experimenteel nummer over het ervaren van contact met overleden personen. Ik weet dat er meer is tussen hemel en aarde en heb daar dit nummer over gemaakt. Het is een nummer wat je, óf helemaal te gek vindt, óf verschrikkelijk! Maak zelf je keuze….

Nu 20 jaar later heb ik een remake van het nummer gemaakt, nieuwe vocalen toegevoegd, nieuwe instrumenten erbij gespeeld, effecten etc.
Ik ben hier zo blij mee! Dit is de weg die ik het liefste bewandel op het gebied van het componeren van muziek. Vreemd, niet commercieel en voor velen onbegrijpbaar of te pruimen… Het begin van een nieuwe fase in mijn muziek, maar eigenlijk terug naar waar het voor mij om draait.

Op 10 mei kwam de remake van SLOWLY online op Spotify, Soundcloud, Apple Music en de buitenlandse streamingsdiensten.

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO PAGINA TE GAAN

2021 (12 mei)
SLOWLY succesvoller dan ik ooit had verwacht!

Binnen 3 dagen is SLOWLY al de honderd luisteraars gepasseerd op SoundCloud! Maar ook op de buitenlandse streamingsdiensten wordt er flink naar geluisterd. Bizar! Dat had ik nooit verwacht aangezien ik de ‘Facebook Muziek pagina’ met ruim 100 volgers onlangs heb verwijderd!
Als test heb ik dit keer uitsluitend via de ‘promotietool’ van een aparte Facebook Pagina melding gemaakt van de release om eens te kijken wat er dan gebeurt. Voor de zekerheid heb ik Nederland niet meegenomen in de promotie. Wel heel Europa.

Aangezien dit niet écht een toegankelijke song is komen er toch aardig wat leuke  positieve reacties mijn kant op.
Ik ben mij er ook bewust van dat er heel wat mensen zullen zijn die het ‘bagger’ vinden maar dat maakt me niets uit. Ik gooi alles lekker online wat ik leuk vindt en waar ik enorme lol aan beleef. Laat ‘Opa Koning’ maar schuiven 🙂

Op Soundcloud heb ik een soort ‘rankinglijst’ van alle 24 songs die daar inmiddels op staan. Daar staat SLOWLY dus nu al op nr 12 met 102 luisteraars en de teller loopt nog steeds….

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE SOUNDCLOUD RANKINGLIJST TE GAAN

Privacy Verklaring
Copyright © 2021 R. Koning