Rob Koning Logo

2020 (januari)
Lessen keyboard / piano spelen op de muziekschool / Noten leren lezen
Omdat ik mij wil verbeteren in het componeren van nieuwe muziek d.m.v. mijn keyboard ben ik gestart met een cursus op de Amsterdamse Muziekschool. Heel erg leuk om te doen en we maken gestaag vorderingen.
Daarnaast ben ik druk aan de slag gegaan met het leren lezen van het notenschrift in combinatie met het keyboardspelen. Ook dat wilde ik al jaren graag verbeteren maar daar kwam nooit iets van. Dat valt niet mee maar d.m.v. de pianolessen én Youtubefilmpjes, boeken etc. ben ik al een eindje op weg.

2020 (januari)
Cursus fotografie
Het fotograferen begin ik steeds leuker te vinden en dus koop ik eindelijke een echte professionele Canon Spiegelreflexcamera. Nu kan ik écht pas aan de slag en wil een andere droom, het maken van ‘portretfotografie’ uit laten komen. Ik duik er helemaal in en geef mij op voor een cursus fotografie in Amsterdam waar ik een aantal zondagen druk mee zal zijn.

2020 (14 februari)
Nieuwe track ‘Centre Of Gravity’ online
Na maanden van werken aan deze website, cursussen volgen, kerst, vakantie, fotografie heb ik eindelijk weer een nieuwe track af.
CENTRE OF GRAVITY is vanaf 14 februari te beluisteren op SOUNDCLOUD. Daarna volgden ook weer alle streamingdiensten zoals SPOTIFY, I-TUNES etc.

Er wordt erg positief gereageerd op dit nummer wat natuurlijk erg leuk is!
Remixer/DJ Frans Schutte wil er zelfs een remixversie van maken. Binnenkort gaat hij aan de slag. Helemaal te gek natuurlijk.

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA TE GAAN


CD HOES - CENTRE OF GRAVITY - VOORKANT

2020 (20 maart)
De ‘Roswell Song’ JULY ’47 online
Het ‘Roswell UFO incident’ van 8 juli 1947 New Mexico heeft mij altijd enorm geïntrigeerd. Waar of niet?…..we zullen het nooit weten….

Geïnspireerd op deze gebeurtenis heb ik een nieuw nummer gemaakt met de titel ‘July ’47’. In deze song zitten o.a. originele Amerikaanse radio nieuwsmededelingen over dit gebeuren. Ik ben erg trots op het resultaat en blij om deze ‘de wereld in te slingeren’. Het 7e nummer is een feit!

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA TE GAAN


CD HOES - JULY 47 - VOORKANT

2020 (12 mei)
De remake van ‘Als De Dag Van Toen’ online
Ik was toe aan even iets anders en dus ben ik op dit moment wat oude demo’s uit de jaren 90 opnieuw aan het inzingen en re-produceren.
Even lekker weer ouderwets “back to the past”, zingen!

In 1996 heb ik deze demo al eens opgenomen en blijf dit een prachtig nummer vinden van de oorspronkelijke artiest Reinhard Mey.
De Belgische zanger Lieven Adams heeft dit nummer in 1994 als cover in een nieuw jasje uitgebracht en de B kant van zijn CD single was instrumentaal.
Dat was voor mij destijds de kans om het zelf (als een leuke demo) thuis in te gaan zingen in mijn home-studio. Hans van Eijck was de producent en maakte er dus deze mooie versie van. De tekst heb ik destijds (gedeeltelijk) herschreven waardoor het voor mij ook meer persoonlijk werd.

Nu dus opnieuw ingezongen, gewoon voor de lol en zonder commerciële doeleinden.

HET VERLOOP….
Na het plaatsen van uitsluitend de hoes en een linkje op mijn facebook pagina gebeurt er iets wat ik helemaal niet verwacht….
Rudi, mijn partner, deelt het bericht op zijn FB pagina en plots gaat het als een speer en deelt men van alle kanten het bericht en krijg ik werkelijk van allerlei kanten zeer leuke reacties! Buren die plots berichten sturen, collega’s die appen, berichten via Soundcloud van wildvreemde mensen….
Binnen een paar uur is op Soundcloud het nummer al ruim 70 keer beluisterd en is het bericht op Facebook in 1 dag tijd ruim 500 (!!) keer bezocht.
BIZAR! Erg leuk om mee te maken op m’n ouwe dag, maar écht totaal onverwacht. Ik was gewoon leuk een oude demo’s aan het inzingen en dacht ‘ik pleur ‘m er ook ff op’….. met dit resultaat 🙂

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA TE GAAN


ALS DE DAG VAN TOEN - MET RAND - VOORKANT

2020 (1 oktober)
MOVE online
In ‘corona-tijd’ hebben we tijd over. Tijd om na te denken, tijd om nieuwe dingen te creëren.
En dus hebben we weer eens nieuw nummertje volbracht met de titel ‘MOVE”.

Het kan (in mijn ogen) over een relatie gaan, het kan over de corona crisis gaan. Vorm zelf je mening zou ik zeggen!
Ik ben in ieder geval erg trots op het eindresultaat.
Het was een flinke klus waar ik lang aan heb gewerkt tot het moment dat ik écht tevreden was….

1 oktober is MOVE dan eindelijk online beschikbaar gekomen en ook weer te beluisteren via Soundcloud, Spotify etc.

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA TE GAAN


CD HOES - MOVE - VOORKANT2

2020 (7 november)
MOVE ‘de video’ online
De laatste videoclip die ik heb gemaakt was voor de track ‘ONCE AGAIN’ welke in mei 2019 online kwam.
Omdat ik niet bij iedere track een videoclip maak heeft het even geduurd voordat ik er weer zin in had.

Voor MOVE ben ik de hele stad doorgereisd en heb allerlei video-opnamen gemaakt die ik gedeeltelijk ga gebruiken voor de clip.
Eindelijk, na weken van knippen, plakken, verwijderen, nieuwe opnamen toevoegen etc. is de clip dan eindelijk klaar!

De video wordt erg goed ontvangen! Ik krijg enorm veel leuke reacties op het resultaat en de clip word in 1 week al meer dan 200 keer bekeken !!
De vorige video’s die ik heb gemaakt hebben over dat aantal bijna een jaar gedaan. Bizar…..

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA VAN ‘MOVE’ TE GAAN


Thumbnail YT

2020 (11 november)
ALS DE DAG VAN TOEN ‘de video’ online
Eigenlijk had ik deze video al direct samen met de release van het nummer online willen gooien maar door een technisch probleem met het videomontageprogramma lukte dit niet.

Nu is de video dan toch af!
Het is niet écht een videoclip maar een soort compilatie van allerlei oude promotie-foto’s uit de jaren 90. Deze foto’s zijn destijds gemaakt door mijn in 2002 overleden partner Arie Vree. Het is eigenlijk ook een beetje een ode aan hem. Mede door deze mooie foto’s heb ik van alles kunnen bereiken in de muziek.

Ik vind het zelf een mooie terugblik op vervlogen tijden en ben blij met het resultaat.

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA VAN ‘MOVE’ TE GAAN


Thumbnail Video

2020 (14 november)
TIME WILL CHANGE ‘de video’ online
Ik heb besloten om voor alle tracks die ik heb uitgebracht sinds 2018 een videoclip te maken.
TIME WILL CHANGE was de eerste track die ik uit heb gebracht sinds een afwezigheid van ruim 15 jaar op het gebied van muziek maken.
Omdat ik in 2018 nog niet de mogelijkheid had om videoclips te maken ga ik nu dus achteraf de clips online zetten.

De reacties zijn weer positief en de clip is in 1 dag tijd al ruim 80 keer bekeken!
Maar nu weer even een time-out want 3 clips op een rij hebben heel wat werk en tijd gekost.

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA VAN ‘TIME WILL CHANGE’ TE GAAN


Tumbnail

2020 (1 december)
Een verzameling van oude en nieuwe demo’s’
Ik ben bezig met het remasteren van wat oude demo’s, en zing soms een demo opnieuw in.
Om de boel een beetje bij elkaar te brengen heb ik op Soundcloud de songs bij elkaar in het ‘album’ DEMO SESSIES gezet.
In de loop der tijd zal ik er nog een paar bij gaan zetten.

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA VAN ‘DEMO SESSIES’ TE GAAN


DEMO SESSIES - VOORKANT

2021 (12 februari)
Een remake van ‘On The Outside’ uit 1994 mét videclip
In 1994 had ik een demo versie in eigen beheer opgenomen van ‘On The Outside’ van de zanger Roch Voisine, die hiermee een grote hit had in 1990.
Mijn ouders waren er helemaal lyrisch over en wilden beiden dit ‘ooit’ op hun beider crematie hebben gedraaid.

In 1996 is mijn moeder overleden en dus zat ik daar tijdens de plechtigheid in de aula naar mijzelf te luisteren …. een bizarre ervaring.
De kwaliteit van de demo heb ik nooit echt goed gevonden en dus heb ik besloten om het opnieuw in te zingen.

Ik heb geprobeerd om toestemming te verkrijgen om dit écht als single te mogen uitbrengen maar op de één of andere manier lukt het niet om met de juiste rechthebbenden contact te leggen. Dus voorlopig gewoon als nummer op Soudcloud, maar helaas dus voorlopig niet op Spotify ed.

Voor deze ‘2021’ versie van “On The Outside” heb ik tevens een videoclip gemaakt waar ik erg trots op ben.

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA VAN ‘ON THE OUTSIDE’ TE GAAN


ON THE OUTSIDE - VOORKANT


ON THE OUTSIDE - de video

2021 (16 februari)
Succesvolle release van ON THE OUTSIDE!

Op 12 februari had ik ON THE OUTSIDE online gezet op YouTube en SoundCloud.
De vele positieve reacties die ik heb mogen ontvangen via social media, apps, telefoon etc. waren hartverwarmend! Dit had ik écht niet verwacht….
De video was op YouTube al binnen 4 dagen ruim 400 keer bekeken! En het aantal blijft dagelijks steeds verder oplopen…..echt ongelofelijk!
Op de één of andere manier is de video in het buitenland ook ‘opgepikt’ want ik krijg veel likes op facebook via buitenlandse personen.
Op Soundcloud stond de teller na 4 dagen inmiddels op 75 en ook hier loopt het verder per dag op.

Deze song heeft voor mij een speciale betekenis aangezien dit het zogenaamde ‘crematie-nummer’ is van mijn beide ouders.
Het verhaal er achter kun je lezen op de info-pagina.
Ik ben in ieder geval blij, trots maar ook enorm verbaasd dat het zo uitpakt….

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO-PAGINA VAN ‘ON THE OUTSIDE’ TE GAAN


On-The-Outside-videostill-5

2021 (13 april)
Toegelaten tot DISCOGS.COM!

DISCOGS.COM is een giga database website waar alle (wereldwijde) releases op het gebied van vinyl en CD staan.
Eindelijk is het dan gelukt om ook toegelaten te worden tot DISCOGS! Dit is een website waar ik helemaal verslaafd aan ben omdat je daar werkelijk alles kunt vinden wat er wereldwijd op het gebied van muziek is uitgebracht op vinyl en CD. Maar dan ook écht alles!

Aangezien ik mijn muziek zonder label en onafhankelijk uitbreng, was het even lastig om dit voor elkaar te krijgen, maar eindelijk staat alles er (bijna) op!
Met alle foto’s, video’s en info. Helemaal te gek en trots om hier nu ook onderdeel van te mogen uitmaken!
Ik ben nog bezig om ook de CD producties er op te krijgen waar ik als sessiezanger aan mee heb gewerkt.

Via deze link kun je naar mijn profiel pagina gaan: https://www.discogs.com/artist/7286681-Rob-Koning


Discogs

2021 (10 mei)
SLOWLY – remake uit 2001

 

In 2001 heb ik een nummer geschreven ‘Slowly’, welke uiteindelijk op de Promo CD stond van The Green Circle, het project waar ik destijds mee bezig was. Een experimenteel nummer over het ervaren van contact met overleden personen. Ik weet dat er meer is tussen hemel en aarde en heb daar dit nummer over gemaakt. Het is een nummer wat je, óf helemaal te gek vindt, óf verschrikkelijk! Maak zelf je keuze….

Nu 20 jaar later heb ik een remake van het nummer gemaakt, nieuwe vocalen toegevoegd, nieuwe instrumenten erbij gespeeld, effecten etc.
Ik ben hier zo blij mee! Dit is de weg die ik het liefste bewandel op het gebied van het componeren van muziek. Vreemd, niet commercieel en voor velen onbegrijpbaar of te pruimen… Het begin van een nieuwe fase in mijn muziek, maar eigenlijk terug naar waar het voor mij om draait.

Op 10 mei kwam de remake van SLOWLY online op Spotify, Soundcloud, Apple Music en de buitenlandse streamingsdiensten.

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO PAGINA TE GAAN


SLOWLY - Voorkant CD hoes

2021 (12 mei)
SLOWLY succesvoller dan ik ooit had verwacht!

Binnen 3 dagen is SLOWLY al de honderd luisteraars gepasseerd op SoundCloud! Maar ook op de buitenlandse streamingsdiensten wordt er flink naar geluisterd. Bizar! Dat had ik nooit verwacht aangezien ik de ‘Facebook Muziek pagina’ met ruim 100 volgers onlangs heb verwijderd!
Als test heb ik dit keer uitsluitend via de ‘promotietool’ van een aparte Facebook Pagina melding gemaakt van de release om eens te kijken wat er dan gebeurt. Voor de zekerheid heb ik Nederland niet meegenomen in de promotie. Wel heel Europa.

Aangezien dit niet écht een toegankelijke song is komen er toch aardig wat leuke  positieve reacties mijn kant op.
Ik ben mij er ook bewust van dat er heel wat mensen zullen zijn die het ‘bagger’ vinden maar dat maakt me niets uit. Ik gooi alles lekker online wat ik leuk vindt en waar ik enorme lol aan beleef. Laat ‘Opa Koning’ maar schuiven 🙂

Op Soundcloud heb ik een soort ‘rankinglijst’ van alle 24 songs die daar inmiddels op staan. Daar staat SLOWLY dus nu al op nr 12 met 102 luisteraars en de teller loopt nog steeds….

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE SOUNDCLOUD RANKINGLIJST TE GAAN


SOUNDCLOUD Top 24 Rankinglijst

2022 (januari)
Een terugblik, een nieuw jaar, nieuwe muziek?

Februari 2021 bracht ik een remake (1990) uit van het nummer ON THE OUTSIDE (een ode aan mijn ouders) en bleek goed in de smaak te vallen!
De track op Soundcloud is inmiddels al ruim 370 keer beluisterd! De bijbehorende videoclip heeft inmiddels al ruim 600 views! Ongelofelijk, nooit verwacht!
Daarna heb ik in de maand mei de remake SLOWLY uitgebracht, dit keer zonder videoclip. Deze is inmiddels al ruim 250 keer beluisterd op SoundCloud.
Dat is een nummer wat niet iedereen te pruimen vindt en dat begrijp ik heel goed! Toch ben ik enorm trots op dit nummer en zeker op deze nieuwe versie.

Halverwege 2021 ben ik begonnen aan een aantal nieuwe nummers waarvan ik eigenlijk van plan was om deze als EP op 1 januari uit te brengen.
Het plan is er nog steeds maar ik had even een time-out nodig en ben ook nog niet geheel tevreden. De EP ligt dus ‘op de plank’ maar gaat er zeker komen!
De kans bestaat dat ik eerst met een ander project/track kom, wie weet….

Verder heb ik besloten om het fotografie en grafische vorm gedeelte van deze website, facebook en instagram te verwijderen.
Fotograferen doe ik nog wel maar die post ik uitsluitend nog op mijn privé facebook pagina en verder niet, voor de liefhebber.
Deze site, de gekoppelde facebook pagina en instagram pagina worden vanaf nu alleen nog voor de muziek gebruikt.

We zullen zien wat de komende maanden gaan brengen!

2022 (22 maart)
EINZELGÄNGER – online én succesvol!

Aan dit nummer ben ik halverwege 2021 begonnen en het lag in de planning om hier een EP van uit te brengen van 4 nummers waarin de ‘hoofdtrack’ EINZELGÄNGER was.

Inmiddels is het maart 2022 en is het gebleven bij 1 track. De overige 3 tracks zullen verschijnen op het 1ste album wat ik later ga uitbrengen.

Ben blij eindelijk weer iets nieuws uit te kunnen brengen.
Het is inderdaad autobiografisch want ik ben van nature ook écht een EINZELGÄNGER en het liefste op mijzelf zonder al te veel mensen.
Maar ok, we leven in een wereld, en zeker in Amsterdam, dat ‘zonder al te veel mensen’ een hele opgave is….daarnaast een drukke baan met veel mensen om me heen. Toch heb ik mijn geheime plekjes wel gevonden waar ik echt de EINZELGÄNGER kan zijn 🙂

Het liefste laat ik alles achter en vertrek met mijn hondjes en partner naar een plek op de aarde ‘in the middle of niets’.
Eerst nog even een flinke tas met geld vinden….

Sinds de release van heb ik veel positieve reacties mogen ontvangen wat natuurlijk te gek is!
Doordat ik 2 Facebook promotie advertenties heb ingezet steeg het aantal volgers op Facebook binnen 2 weken naar 120! De  maandelijkse luisteraars op Spotify stegen zelfs van 4 naar 25. Jihaa! Voor mijn doen een giga stijging 🙂 De streams op Soundcloud hebben inmiddels de ruim 160 (!) bereikt.

Daarnaast heb ik privé allerlei leuke berichtjes ontvangen naar aanleiding van deze release.

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO PAGINA TE GAAN


EINZELGÄNGER (2022)

2022 (8 oktober)
TAKE ON ME (demo uit 1989) blijkt tóch als single uitgebracht te zijn!

In 1989 heb ik ooit een demo bij Peter ‘Hithouse’ Slaghuis ingezongen met de titel TAKE ON ME. Het was de bedoeling dat dit uiteindelijk op single zou worden uitgebracht, áls ik ‘ja’ had gezegd om als gastzanger van zijn project HITHOUSE mee te gaan op een uitgebreide internationale toernee….
Na lang twijfelen heb ik uiteindelijk ‘nee’ gezegd tegen dit aanbod en we gingen ieder onze weg…

Nu, 33 jaar later (!), hoor ik bij toeval via DJ/remixer Jerry ‘J’ Beke dat ‘Take One Me’ in 1990 is uitgebracht onder een andere titel THE RIGHT TIME  en is ingezongen door de Vlaamse zanger Ingnace Baert.

Ik ben compleet verrast! Wat ontzettend leuk om te horen dat er tóch ooit een single van is uitgebracht. Het refrein is wel aangepast wat ik persoonlijk best jammer vindt omdat voor mijn gevoel dit in de oorspronkelijke demo van Take On Me aanstekelijker was en meer bleef hangen. Neemt niet weg dat ik erg enthousiast ben over deze ontdekking!

Uiteraard ben ik direct op zoek gegaan naar de 7″ single en de 12″ versie. Het is gelukt om beiden alsnog vanuit België in mijn bezit te krijgen! Heel gek om dit nummer nu te horen met een andere zanger maar ontzettend leuk!! Nou ja, voor mij dan 🙂

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE INFO PAGINA TE GAAN VAN ‘TAKE ON ME’. 


HITHOUSE FEATURING JEREMO - TAKE ON ME 1989


Ignace - The Right Time

2022 (10 december)
4 Tracks uit 1993 wereldwijd uitgebracht op dubbel CD van Future World Orchestra!

Dit was voor mij heel leuk nieuws !
Heeel lang geleden toen ik nog ‘jong en wild’ was heb ik in 1988 én 1993 met componist/producer Robert Pot (1 van 2 leden van de succesvolle 80-ties band FUTURE WORLD ORCHESTRA) zeven tracks opgenomen. Eerst zouden we verder gaan als duo onder de naam ‘FUTURE WORLD’.
Uiteindelijk werd dit de naam ‘THAT’S IT!  Helaas was het destijds niet gelukt om deze op plaat uit brengen.
Wel heb ik de betreffende demo-versies in 1994 zelf op een CD gezet met de titel ‘Seven Songs of 94’.

Nu, bijna 30 jaar later na de laatste opname is het dan toch een feit!
Robert Pot heeft op 10 december 2022 de twee succesvolle albums MISSION COMPLETED en TURNING POINT alsnog uitgebracht als dubbel-CD met daarop totaal 14 extra bonus tracks. Dat is 40 jaar na de release van de Vinyl LP ‘Turning Point’.
Hij belde mij in oktober 2022 op met het leuke nieuws dat hij graag 4 van onze laatste tracks uit 1993 daar op wilde zetten en of ik daarmee akkoord ging.
Nou, wat denk jezelf??

Op 10 december kwam dan eindelijk het dubbel-CD-album uit met daarop de 4 tracks ‘Desire (Caribbean Edit)’, ‘I Love You So’, ‘In A Lifetime’ & ‘Is It Really True’.
Deze betreffende tracks staan op het album ‘Turning Point’. Dit dubbel-album os nu werelwijd uitgebracht en de vraag was enorm in de voorverkoop!

KLIK OP DE AFBEELDINGEN OM NAAR DE INFO PAGINA TE GAAN.


Future World Orchestra Turning Point XL


That's It! - Seven Songs of 94

2023 (1 januari)
Plannen voor een nieuw jaar

In eerste instantie had ik halverwege 2022 het webdesign gebeuren weer opgepakt en was van plan wederom een eigen bedrijf op te starten voor het bouwen van websites, webshops, etc.

Nadat ik de website voor Santulana Sieraden had afgerond kwam ik (eigenlijk wederom) tot de conclusie dat ik dit niet meer wil! De druk van het in opdracht werken voor een ander is me wéér te veel geworden en geeft mij niet de energie die ik nodig heb. Het kost me enorm veel energie maar levert tegelijkertijd teveel stress op.

De passie ligt gewoon bij het maken van muziek en daar wil ik alleen nog mijn focus op leggen. Dit is wat ik écht leuk vind en waar ik dan ook zelf alle regie over heb zonder rekening te hoeven houden met iemand anders. Dat geeft mij de vrijheid in creativiteit die ik nodig heb.
Daarnaast is het hele grafische gebeuren, het maken van videoclips ed. ‘de kers op de taart’ die het gehele plaatje voor mij compleet maakt.

In 2022 heb ik eigenlijk alleen maar de track EINZELGANGER uitgebracht. Nu we in 2023 zijn beland ga ik lekker verder met het ontwikkelen van alle plannen die ik heb.

Tot zover een eerste bericht in 2023, maar er komen voor mij weer leuke dingen aan!

2023 (12 februari)
12 inch remix van CENTRE OF GRAVITY online

Al langere tijd liep ik met het idee om een 12 inch remix versie te maken van de in 2020 uitgebrachte track CENTRE OF GRAVITY.
Deze track bleek zowel op Spotify als SoundCloud één van de populaire nummers te zijn.
Nu is het dan zover, online!

Klik op de afbeelding om naar de pagina te gaan.


CENTRE OF GRAVITY - 12 inch remix

2023 (5 mei)
TRANSFORMATION online

Op 5 mei 2023 (Bevrijdingsdag) heb ik een nieuwe track uitgebracht met de titel TRANSFORM.

Klik op de afbeelding om naar de pagina te gaan.


2023 (14 november)
DISCONNECTED WORLD online

Tegenwoordig zie je bijna alle mensen mét een mobiel in de hand lopen, fietsen, autorijden, de hond uitlaten, met de kinderen er op uit.
Het is inmiddels zelfs bijzonder als je géén ‘oortjes’ in hebt óf zonder koptelefoon loopt.
In het OV of een restaurant zit de meerderheid op zijn mobiel…

Kortom: een DISCONNECTED WORLD, een nieuwe track op 14 november uitgebracht.

“Do you really need to be on-line, all the time”?

Klik op de afbeelding om naar de info-pagina te gaan.


2023 (27 november)
DIVING DEEPER online

Een nieuwe track waar ik al langere tijd mee bezig was is een feit.
Het oorspronkelijke plan was om er zang op te zetten maar na de goede raad van mijn partner Rudi is het een instrumentaal nummer gebleven.
Let’s Dance!

Klik op de afbeelding om naar de info-pagina te gaan.


2024 (22 februari)
DIVING DEEPER II

Na de release van DIVING DEEPER wilde ik een 2e versie maken. Mede omdat de 2 hoezen een eenheid vormen en ik nog met allerlei ideeën zat die uit mijn hoofd moesten. Het is eigenlijk een remake van de eerste waarin ik verder ben gaan experimenteren met nieuwe drums, instrumenten en zanglijnen (samples).
De eerste track van 2024 is een feit en ik ben er trots op!

Klik op de afbeelding om naar de info-pagina te gaan.


2024 (8 april)
RICHENEL TRIBUTE

Begin 2024 werd ik benaderd door zangeres/musicus Fatima-Zohra Buurman, nabestaanden én zeer dierbare vrienden van de (veel te vroeg) in 2020 overleden zanger/entertainer RICHENEL om een nieuwe website op te zetten i.v.m. de aanloop naar een Tribute concert wat rondom maart 2025 in Amsterdam plaats gaat vinden (info volgt later).

Fatima-Zohra Buurman is de initiatiefneemster van deze Tribute waar ik enorm blij mee ben!
Door haar actie gaat Richenel de waardering krijgen die hij verdient.

Dit wordt dan ook een eerbetoon aan deze talentvolle zanger die in de jaren ’80 grote hits scoorde met o.a. DANCE AROUND THE WORLD, TEMPTATION, DON’T SAVE YOUR LOVE’, talloze singles én zes albums heeft uitgebracht, maar daarnaast nog veel meer heeft gedaan. Naast zijn muzikale carrière maakte hij o.a. prachtige schilderijen, ontwierp kleding etc.

De nieuwe website die ik ga ontwikkelen zal een zo volledig mogelijke weergave worden van zijn gehele oeuvre.

De komende maanden zullen er allerlei acties worden opgestart waaronder een crowdfunding-actie.
Als je op de hoogte wilt blijven over de ontwikkelingen: volg dan zijn Facebookpagina.
Uiteraard zal ik ook op mijn website updates blijven posten.

Ik voel me zeer vereerd dat ik hiervoor ben gevraagd en een onderdeel van het ‘Tribute Team’ ben geworden.


richenel tribute